Wednesday, August 17, 2011

Kembali Setelah Lama Menyepi...


Merenung masa depan...ceewahh!
Assalamualaikum....
Lama rasanya aku meyepi dari blog penternakan ni..huhuu..lepas kawin terus senyap..lama sangat honeymoon ke?? hahaha.. tak de la..sibuk bekerja mencari nafkah untuk rumah tangga..cewahh!
actually tak de apa yang nak diceritakan sangat..sebab tu la aku senyap je..lepas dapat kerja baru aku dah slow kt penternakan ni..almaklumlah busy sikit..arnab semua aku dah jual..yang ada tinggal itik nila jela..hurmmm..tiga bulan kerja kat estate ni kulit aku pun dah jadi hitam legam..sikit lagi nak macam negro..wahaha..tapi demi cita-cita aku tahan jela..kalau nak banding dengan orang muda lain siapa la yang sanggup nak keje estate cam aku ni..semua nak keje opis..ada aircond..tapi aku peduli apa pun..orang lain taknak tapi aku nak...hahahaha

Bakal2 Manager Estate...

untung woo keje dalam bidang plantation ni...buktinya..semua free..rumah free..api air free..masa bekerja flexible...masa rehat panjang siap leh balik umah tido beb..pastu..jeng jeng jeng...baru 2bulan keje elaun dah naik beb..bulan depan gaji lak naik...pehhh..orang lain nak naik gaji pun nangis betahun-tahun...huhuhu..alhamdulillah la rezeki aku..taun depan jadi assistant manager naik lagi gaji...bonus toksah cite la...banyak bulan wooo...
Petang2 takde kerja cabut ubi kat nursery..buat berbuka...huhuhu

negative thinking masyarakat pasal kerja dalam estate ni susah nak ubah..FYI aku kerja dalam estate bukan dalam hutan..orang cakap duduk dalam estate ni cam tak kenal dunia luar..tak becampur masyarakat..actually sama je duk kat mana pun..kita kan zaman moden..semua kat ujung jari je..jadi kepada rakan-rakan yang baru graduate ps2 dok kira bulu biri-biri pasal takde keje menganggur tu elok la rebut peluang kerjaya dalam bidang plantation ni..toksah takut kulit itam..asalkan poket penuh..duit leh simpan bnyak-banyak pasal semua free..oh ye..sebelum terlambat aku nak ucapkan selamat menyempurnakan ibadah puasa..


1 comment:

Klik Dan Menang 1Juta!..huhuhu

Preview Blog Kawan2